لطفا صبر کنید ...
تمرینات اندام فوقانی
سکته مغزی اغلب می تواند انجام کارهای ساده مانند حرکت دادن بازو به جلو یا گرفتن و رها کردن اشیا را دشوار کند. هشت تمرین ساده را برای کمک به بازیابی قدرت و عملکرد در بازوهای بازماندگان سکته مغزی توصیه می کنیم.
لطفاً قبل از شروع با پزشک خود یا یک متخصص فیزویوتراپی واجد شرایط صحبت کنید. در صورت داشتن درد یا ناراحتی، یا بدتر شدن علائم، لطفاً سریعاً تمرینات را متوقف کنید.
تمرینات سطح پایه
سکته های مغزی یک وضعیت پزشکی ترسناک و تهدید کننده زندگی است، اما پس از بهبودی، تأثیر آن بر کیفیت زندگی ناشی از آسیب عصبی را تجربه خواهید کرد. برای جبران این آسیب، می توان مغز را دوباره آموزش داد، اما باید گروه های عضلانی آسیب دیده را فعال نگه دارید. این تمرینات سطح پایه یک نقطه شروع برای افزودن انعطاف پذیری و تحرک به بازوی آسیب دیده شما بعد از سکته مغزی است
برای این تمرین، کف دستان خود را روی میز قرار داده و مچ دست خود را بچرخانید تا انگشتان به سمت بدن شما حرکت کنند. آرنج ها را صاف نگه دارید، بدن خود را به آرامی به سمت عقب حرکت دهید تا جایی که در قسمت داخلی بازو احساس کشیدگی کنید. در صورت نیاز برای پشتیبانی به میز تکیه دهید.
تمرین شماره 2 کشش مچ دست
برای این تمرین، بازو را روی میز قرار دهید، به گونه ای که دست را روی لبه میز قرار گیرد. ابتدا دست را به سمت پایین بیاورید، با استفاده از دست دیگر خود، رباط ها و عضلات را به آرامی کشش دهید. سپس، بازو را روی میز بگذارید، مچ را به سمت بالا، پایین و پهلو حرکت دهید و با دست دیگر مچ دست را به آرامی تحت کشش قرار دهید.
ورزش سطح متوسط
هنگامی که به انعطاف پذیری اساسی در مچ دست، دست و عضلات داخلی بازو دست یافتید، آماده کار با دامنه حرکتی کامل برای این مفاصل هستید. این تمرینات سطح متوسط، می توانند کلید بهبودی استفاده از بازوهای شما باشند. آنها به ترمیم مجدد مغز کمک می کنند تا آسیب عصبی که متحمل شده اید را جبران کند.
تمرین شماره 3 کشش آرنج
کشش آرنج بر روی بازگرداندن دامنه حرکتی به آرنج متمرکز است. این تمرین را می توانید در حالت نشسته یا ایستاده انجام دهید. بازو را در یک موقعیت راحت نگه دارید، سپس آرنج ها را با دقت خم کرده و صاف کنید، گویی که مشغول دمبل زدن هستید.
تمرین شماره 4 کشش در وضعیت چهاردست و پا
در حالت پهاردست وپا با آرنج صاف قرار بگیرید. بدن خود را به آرامی به سمت عقب متمایل کنید و وضعیت بازوی خود را حفظ کنید، تا زمانی که احساس کشش در قسمت داخلی بازوی خود داشته باشید. موقعیت را نگه دارید و تکرار کنید.
ورزش شماره 5 حرکت مچ دست
هنگام نشستن یا ایستادن، آرنج را دراز کرده و از طریق یک حرکت کامل مچ دست خود را بچرخانید. برای حرکت بیشتر در مچ دست چند بار این تمرین را ادامه دهید.
سطح پیشرفته
عضلات آسیب دیده در اثر سکته مغزی، غالباً ضعیف می شوند، که عمدتا به دلیل عدم فعالیت است. به همین دلیل ورزش در خانه بسیار مهم است. هنگامی که دامنه حرکتی در بازو و مچ دست خود را به دست آوردید، آماده هستید که با این تمرینات پیشرفته تقویت عضلات را شروع کنید.
تمرین شماره 6 وزنه زدن برای آرنج
در حالت ایستاده یا نشسته، وزنه کوچکی را در دست بگیرید. آرنج را به آرامی خم کرده و صاف کنید. این کار را تا نقطه مقاومت خود تکرار کنید. با گذشت زمان، با تقویت آرنج، تکرارها را افزایش دهید.
تمرین شماره 7 Finger Walk
رو به روی دیوار یا در بایستید. انگشتان خود را به آرامی روی سطح درب یا دیوار قرار دهید. انگشتان خود را با استفاده از حرکتی شبیه عنکبوت به سمت بالا برده، سپس آنها را به سمت پایین حرکت دهید.
شماره 8 تمرین Pushup نشسته
در آخر، روی زمین بنشینید و زانوها را خم کرده و کف دست خود را روی زمین قرار دهید، انگشتان خود را به سمت جلو نگه دارید. از طریق دستان خود فشار دهید تا باسن شما کمی از زمین بلند شود. این کار را تکرار کنید.
اهمیت ورزش بازو برای بهبود کامل سکته مغزی
بازماندگان سکته مغزی مشکلاتشان دائمی نیستند. کیفیت زندگی را می توان با یک رویکرد فعال برای بهبود سکته مغزی حفظ کرد. این تمرینات بازو برای بهبود سکته مغزی می تواند از جمله موثرترین تکنیک ها برای بهبود دامنه حرکت و قدرت بازو باشد. اگر به دلیل سکته مغزی تحرک در بازوهای خود را از دست داده اید، می توانید با کمک تمرینات ساده بازو کنترل خود را پس گرفته و بهبودی را در دستان خود قرار دهید.